Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel

Allergenen

Melk , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Curry:

    pel de ui en look, snipper alles fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  2. Snij de roosjes van de bloemkool. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 x 1 cm.

  3. Verhit wat arachideolie in een stoofpot. Bak de ui en look glazig. Voeg de gember, kurkuma en garam masala toe en roerbak 2 min mee. Roer de bloemkoolroosjes en tomatenpuree erdoor. Blus met de kokosmelk en tomatenblokjes.

  4. Voeg de zoete aardappelen, het groentebouillonblokje en ketjap manis toe en breng aan de kook. Laat 15 min sudderen onder deksel.

  5. Voeg de spinazie en uitgelekte kikkererwten toe en laat 5 min sudderen zonder deksel.

  6. Snipper de koriander (1/2 bosje) fijn en roer door de curry. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Raita:

    pel de rode ui en snipper fijn. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snipper de koriander fijn (1/2 bosje).

  8. Roer de yoghurt met 75 ml water los met een garde. Voeg de ui, tomaat, komkommer, koriander en honing toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Serveer de curry met naanbrood en raita.