Hummus van zoete aardappel met gegrilde wortelen en geroosterde kikkererwten

Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
-
Bak de zoete aardappel 30 à 40 min in de oven op een ovenplaat met bakpapier. Controleer de gaarheid door er met een mes in te prikken. Laat afkoelen en verwijder de schil. Laat de oven aanstaan.
-
Mix 350 g vruchtvlees van de zoete aardappel met de hummus. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en kruid met zout.
-
Schil de wortelen en halveer in de lengte. Leg op een ovenplaat met bakpapier.
-
Kneus de korianderbollen met een stamper.
-
Besprenkel de wortelen met olijfolie. Kruid met wat zout, korianderbollen, citroenpeper en komijn. Zet 10 min in de warme oven.
-
Verlaag daarna de oventemperatuur naar 150°C.
-
Meng de kikkererwten met wat olijfolie, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Zet 50 min in de oven.
-
Bak het Turks brood zoals aangegeven op de verpakking.
-
Smeer de hummus op het brood. Leg de wortelen erop, werk af met de kikkererwten en wat verse koriander.