Taco kipkebab

2Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 8 kippenvlees van de dijen (kippenkarbonades)
  • 1 ui
  • 100 g rauwkost
  • ¼ komkommer
  • 80 g yoghurtdressing
  • Boni Selection looksaus
  • 4 taco’s
  • bladpeterselie
  • 3 teentjes look
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el Boni Selection volle yoghurt
  • 35 g tomatenpuree
  • ½ kl zout
  • 1 kl pilipili
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 el oregano
Recept
  1. Marinade: rasp 100 g ui en de look fijn.
  2. Meng de geraspte ui en look met 50 ml water en alle overige ingrediënten voor de marinade.
  3. Snij het beentje uit de kippenkoteletten, zonder het vlees in stukken te snijden.
  4. Kneed de marinade in het vlees. Laat minstens 1 u marineren.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Pel de overige ui en snij door het hart in 2.
  7. Leg 1 helft met de platte kant in een ovenschotel. Prik er een satéstok in, zodat deze stabiel staat.
  8. Steek de stukken kip met de marinade op de satéstok. Kruid elk stuk kip met wat zout.
  9. Plaats 1 u 40 min afgedekt met aluminiumfolie in de oven.
  10. Laat nog 20 min onafgedekt verder bruinen.
  11. Snij de komkommer in dunne plakjes en meng met de rauwkost.
  12. Meng met de yoghurtdressing en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  13. Snij de kipkebab na gaartijd in fijne stukken.
  14. Vul een taco met rauwkost, kip en werk af met wat looksaus.
  15. Versier met blaadjes platte peterselie.
< naar recepten