Lactose , Melk , noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kipkebab
-
Pel de look en pers fijn. Meng de look met de yoghurt en de droge kruiden. Kruid met zwarte peper en zout. Roer het kippenvlees erdoor. Laat min. 2 u (tot een nacht) marineren in de koelkast.
-
Rijg het vlees op satéstokken en gril op een matige BBQ of in een grillpan 5 min aan elke kant.
-
Muntlabneh
-
Snipper de muntblaadjes en koriander grof. Mix de feta met de labneh, de groene kruiden, cashewnoten, 2 el water en olijfolie. Breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.
-
Groenten
-
Pel de rode ui en snipper in hele fijne ringen (met een mandoline). Verwijder de uiteindes van de boontjes. Breng licht gezouten water aan de kook.
-
Blancheer de erwten 1 min en de boontjes 2 min. Giet af en spoel koud.
-
Snipper de koriander- en muntblaadjes fijn.
-
Warm de Turkse broodjes zoals vermeld op de verpakking.
-
Smeer muntlabneh op elk Turks broodje. Beleg met de groene groenten en rode ui. Serveer met de kipkebab en werk af met de gesnipperde munt, koriander, takjes dille en granaatappelpitten.