Turks broodje kipkebab met looksaus

Turks broodje kipkebab met looksaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenmengeling: meng komijnpoeder, pilipili, bruine kandijsuiker, country potatoeskruiden, gerookt paprikapoeder en 1 kl zout.

  2. Masseer de kippenblokjes met de kruidenmengeling en laat vervolgens 1 nacht in de koelkast marineren.

  3. Verwarm de oven voor op 220°C.

  4. Pel de look en pers fijn. Snipper de bieslook, platte peterselie en munt fijn.

  5. Meng de look met de Griekse yoghurt, munt, bieslook, peterselie en Griekse olijfolie. Kruid met zwarte peper, zout en enkele druppels citroensap.

  6. Verhit wat arachideolie in een wok.

  7. Haal de kippenblokjes uit de marinade en bak ze krokant.

  8. Bevochtig het Turks brood lichtjes met water en bak 5 à 8 min in het midden van de oven.

  9. Snij het brood in 4 en beleg elk deel met kippenblokjes, rauwkost en schijfjes tomaat.

  10. Lepel de Griekse yoghurt erover.