Turkse rijstschotel met saus van gele puntpaprika

Turkse rijstschotel met saus van gele puntpaprika

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pof de puntpaprika’s ± 15 min in een oven van 160°C tot ze zacht zijn. Haal uit de oven, draai in aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Haal de puntpaprika’s uit de folie en verwijder het vel en de pitjes. Mix het paprikavlees met de yoghurt en honing. Kruid met cayennepeper en zout. Serveer lauw of koud.

  2. Was de spinazie en snij in fijne reepjes.

  3. Snij de schil van de gepekelde citroen in fijne brunoise. Vind je geen gepekelde citroen? Rasp dan de schil van 2 citroenen op het einde door de rijst.

  4. Kook de Griekse pasta in 15 min gaar. Strooi na 3 min de basmatirijst erbij en laat samen gaar koken. Giet af.

  5. Stoof de spinazie in dezelfde kookpot aan. Snij de olijven in schijfjes. Voeg de olijven, pijnboompitten en citroen toe en meng de rijst en pasta eronder. Doe de warme rijstmengeling in een kom en draai om op een bord.

  6. Werk af met enkele spiegeleitjes. Serveer met de puntpaprikasaus en een Turks broodje.