Gevulde puntpaprika met rijst, groenten en kaas

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 4 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 200 g basmatirijst
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml tomatencoulis
  • 150 g Spar geitenkaas
Recept

1. Pel en snipper de ui.
2. Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Maak 1 paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes.
3. Verhit de olijfolie en fruit gedurende 5 minuten de ui-, wortel- en de paprikablokjes erin.
4. Voeg de rijst aan de groenten toe en fruit nog ± 2 minuten. Blus het geheel met de bouillon en de tomatencoulis. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in ± 20 minuten gaar op een laag vuur.
5. Verwarm de oven voor op 175°C (hete lucht).
6. Maak de overige 2 paprika’s schoon en halveer ze in de lengte.
7. Controleer of de bouillon helemaal opgenomen is door de rijst. Indien niet, kook de rijst nog iets langer. Breng op smaak met zout en peper.
8. Vul de paprika’s met het rijstmengsel. Verkruimel de geitenkaas erover.
9. Bak de paprika’s ± 30 minuten in de voorverwarmde oven.
10. Rits de tijm over de paprika’s en serveer.

< naar recepten