Opgevulde kippenborst met wildroomsaus, gestoofd miniwitlof en kroketjes

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de abrikozen en de kastanjes fijn. Meng samen met de peterselie onder het kippengehakt. Meng de eieren onder het gehakt en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij de kippenborst half open in het midden. Schik het gehakt in het midden en plooi de filet dicht. Bind de filet op met keukentouw.
-
Kleur de roulade in hete boter en gaar 15 min verder in de voorverwarmde oven.
-
Giet een goeie geut cognac in een klein kookpotje. Laat flamberen en blus met de wildfond. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
-
Verwijder het onderste deel van de kleine witlofstronken. Bak het witlof in boter en het citroensap gaar in een kookpot met deksel. Kruid met peper en zout.
-
Frituur de kroketjes.
-
Snij de roulade van kip in schijfjes en serveer met het gestoofde witlof, de saus en de kroketjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders