Witlofrolletje gevuld met gestoofd witlof, amandelkoekjes en Gandaham

4Vlees15minPrint
Ingrediënten
  • 6 stronkjes grondwitlof
  • 8 amandelkoekjes
  • 4 sneetjes Gandaham
  • 1 sjalot
  • klontje Spar boter
  • sap van 1 citroen
  • 1 el Boni honing
Recept
  1. Gedroogde ham: droog één sneetje Gandaham in de oven op 120°C.
  2. Snij het achterste harde stukje van de witlofstronken.
  3. Haal de grootste buitenste blaadjes van de stronken.
  4. Kook deze blaadjes kort, zodat ze zacht en plooibaar worden. Haal uit het water en koel af in koud water.
  5. Snij de rest van het witlof mooi fijn.
  6. Pel de sjalot en snipper fijn.
  7. Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg het versneden witlof toe en stoof zacht.
  8. Verkruimel, als het witlof zacht is, de amandelkoekjes in de warme witlofmengeling.
  9. Snij de ham fijn en voeg toe. Laat wat afkoelen.
  10. Leg een 6-tal witlofblaadjes trapsgewijs op elkaar en schik de gestoofde witlofmengeling op de blaadjes.
  11. Draai dicht zodat je opnieuw een witlofstronk krijgt. Doe dit tot de witlofblaadjes en -mengeling op is.
  12. Meng het sap van de citroen met de honing. Smeer de witlofstronkjes ermee in en warm 10 min op in de oven op 150°C. Zo zullen ze mooi blinken.
  13. Haal uit de oven en schik op de borden. Werk af met wat gedroogde ham en wat kruimels van de amandelkoekjes.
< naar recepten