Witlofrolletje gevuld met gestoofd witlof, amandelkoekjes en Gandaham
Ingrediënten
- 6 stronkjes grondwitlof
- 8 amandelkoekjes
- 4 sneetjes Gandaham
- 1 sjalot
- klontje Spar boter
- sap van 1 citroen
- 1 el Boni honing
Recept
- Gedroogde ham: droog één sneetje Gandaham in de oven op 120°C.
- Snij het achterste harde stukje van de witlofstronken.
- Haal de grootste buitenste blaadjes van de stronken.
- Kook deze blaadjes kort, zodat ze zacht en plooibaar worden. Haal uit het water en koel af in koud water.
- Snij de rest van het witlof mooi fijn.
- Pel de sjalot en snipper fijn.
- Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg het versneden witlof toe en stoof zacht.
- Verkruimel, als het witlof zacht is, de amandelkoekjes in de warme witlofmengeling.
- Snij de ham fijn en voeg toe. Laat wat afkoelen.
- Leg een 6-tal witlofblaadjes trapsgewijs op elkaar en schik de gestoofde witlofmengeling op de blaadjes.
- Draai dicht zodat je opnieuw een witlofstronk krijgt. Doe dit tot de witlofblaadjes en -mengeling op is.
- Meng het sap van de citroen met de honing. Smeer de witlofstronkjes ermee in en warm 10 min op in de oven op 150°C. Zo zullen ze mooi blinken.
- Haal uit de oven en schik op de borden. Werk af met wat gedroogde ham en wat kruimels van de amandelkoekjes.
Delen