Amandelkoekjes PT1H 4 porties 1 zeste van biocitroen 4 druppels amandelextract 60 g Spar gedroogde veenbessen 1 el Boni vloeibare honing snuifje zout 120 g lichtbruine rietsuiker 2 eiwitten 180 8 el bloemsuiker

Amandelkoekjes

2624f1ec8c89b657a58449f03357ba84ca27298a381c3277b5730aaff6aee77d.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eiwitten los met het amandelextract. Voeg het amandelmeel, zout, zeste van citroen en suiker toe. Meng met een vork tot een vast deeg.

  2. Hak de veenbessen in kleine stukjes en meng onder het deeg.

  3. Maak 15 à 20 balletjes van het deeg.

  4. Rol de balletjes een voor een door de bloemsuiker.

  5. Knijp met duim en wijsvinger in de balletjes om een langwerpige vorm te krijgen.

  6. Schik de koekjes op een bakplaat.

  7. Bak 15 min op 170°C tot de koekjes mooi bruin kleuren.

  8. Tip: in plaats van citroenzeste kan je ook zeste van een bio sinaasappel gebruiken. Veenbessen kan je vervangen door gedroogde abrikozen, rozijntjes of dadels.