Dambordkoekjes

Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Boni bloem
  • 500 g Spar boter
  • 320 g suiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 2 Spar eieren
  • 2 snuifjes zout
  • citroenzeste
  • enkele druppels sap van citroen
  • 1 eidooier
  • 20 g cacaopoeder
Recept

40 koekjes

  1. Voeg de helft van de bloem, helft van de boter, helft van de suiker, helft van de vanillesuiker, helft van het zout en een ei bij elkaar en voeg de zeste van citroen en het citroensap toe.
  2. Voeg de helft van de bloem, helft van de boter, helft van de suiker, helft van de vanillesuiker, helft van het zout en een ei bij elkaar en voeg de cacao en de eidooier toe.
  3. Kneed beide degen tot een deegbal. Laat elke deegbal minstens 1 u rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Rol beide degen ± even dik uit. Leg ze boven op elkaar en druk zachtjes aan met een deegrol.
  6. Snij in lange banden en draai telkens om zodat je een dambordeffect krijgt.
  7. Snij in verschillende koekjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  8. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 min.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.
< naar recepten