Chocoladekoekjes

4Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 250 g Boni Selection bloem
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 60 g havermout
  • 2 dl Vandemoortele olie Zoete Keuken
  • 1 Spar ei
  • 100 g chocoladedruppels
Recept

1. Meng de bloem, suiker, havermout en het bakpoeder goed.
2. Voeg de olie erbij. Meng tot je een egaal vast koekjesdeeg krijgt.
3. Meng als laatste de chocoladedruppels onder het deeg.
4. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
5. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C.
6. Neem een bakplaat en bedek met een vel bakpapier.
7. Haal het deeg uit de koelkast en rol er balletjes van met een diameter van 3 à 4 cm. Schik ze op de bakplaat. Druk ze plat tot koekjes van ± 1 cm dikte.
8. Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

< naar recepten