Gebarsten chocoladekoekjes

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 115 g fondant chocolade
  • 90 g Spar bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel gemalen koffie
  • mespuntje zout
  • 60 g zachte Spar boter
  • 150 g rietsuiker
  • 1 groot Spar ei
  • 1/2 koffielepel vanille-extract
  • 40 ml Spar volle melk
  • bloemsuiker
  • suiker met grove korrel
Recept

1. Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen.
2. Giet de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder, de gemalen koffie en het zout door een zeef en meng.
3. Doe de zachte boter in de mengkom van een keukenrobot en meng met de rietsuiker tot je een zachte mengeling bekomt.
4. Voeg het ei en vanille-extract toe. Mix er als laatste de gesmolten chocolade onder.
5. Zet de keukenrobot op een lage snelheid en voeg ½ van de bloemmengeling, de melk en de andere helft van de bloemmengeling toe. Meng tot een glad deeg.
6. Verdeel het deeg in 2 en wikkel het in vershoudfolie. Laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast.
7. Verwarm de oven voor op 180°C.
8. Verdeel elk stuk deeg in 15 bolletjes van 2,5 cm diameter. Rol ze eerst in de bloemsuiker en vervolgens in de suiker met grove korrel.
9. Leg de bolletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat wat ruimte tussen de bolletjes, want tijdens het bakken zullen ze uitlopen tot een koekje.
10. Steek ze ±15 minuten in de oven.
11. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

< naar recepten