Soufflépannenkoeken met fruit en chocoladesaus

4Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 2 eierdooiers
  • 20 ml Boni Selection volle melk
  • 10 ml Boni Selection zonnebloemolie
  • 1 vanillestok
  • 30 g Boni Selection patisseriebloem
  • 1 kl bakpoeder
  • ½ kl wittewijnazijn
  • 45 g suiker
  • 250 g rood fruit
  • munt
  • Boni Selection slagroom (35% VG)
  • chocoladesaus
Recept
  1. Klop de eigelen los met de volle melk en 10 ml zonnebloemolie.
  2. Snij het vanillestokje open. Schraap het merg eruit en roer het onder de eigelen.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop door de eigelen tot een gladde massa.
  4. Klop de eiwitten stijf met de witte wijnazijn en een snuifje zout.
  5. Voeg de suiker beetje bij beetje toe en blijf kloppen tot een stevig schuim. Spatel het schuim door het eigeelbeslag.
  6. Doe de massa in een spuitzak.
  7. Wrijf een antikleefpan in met zonnebloemolie.
  8. Spuit enkele grote dotten van het pannenkoekenbeslag in de pan.
  9. Dek af en laat 4 min zachtjes garen.
  10. Draai om en laat nog 2 min afgedekt verder garen.
  11. Serveer met rood fruit, slagroom en chocoladesaus. Werk af met blaadjes munt.

< naar recepten