Klassieke chocoladebiscuit

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Bekleed de bodem en zijkanten van de ronde bakvorm met een laagje bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

 2. Gebruik eieren die op kamertemperatuur zijn. (Deze kloppen mooier op dan eieren die uit de koelkast komen.) Splits de eieren en klop de eiwitten met 90 g suiker tot stevige pieken.

 3. Mix de eidooiers met de overige suiker in een kom au bainmarie. Door het kloppen en het licht verwarmen, verandert de gele kleur in mooi lichtgeel en wordt het mengsel lobbig. Het is klaar als je met een garde een 8 kan vormen in het beslag, waarbij het begin net verdwenen is als je klaar bent met de laatste lus. Laat ondertussen de boter smelten en op kamertemperatuur komen.

 4. Zeef het cacaopoeder en de bloem samen. Meng de helft van de bloem en cacao met de luchtige eidooiers. Roer tot een egaal mengsel. Voeg ± ½ van het stevige eiwit toe en spatel dit voorzichtig tot een egaal mengsel. Meng daarna de rest van de bloem erdoor en de rest van het eiwit.

 5. Giet het beslag in de bakvorm en tik hem 3 keer goed op een ondergrond om te zorgen dat het beslag goed verdeeld is.

 6. Zet in de voorverwarmde oven en bak de biscuit ± 40 tot 50 minuten. Check met een prikker of de biscuit uitgebakken is; de prikker moet er schoon uitkomen.

 7. Haal de biscuit uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrooster. Verwijder het bakpapier, zodat alle kanten goed kunnen afkoelen.

 8. Snelle chocoladeboterroom: roer de boter tot room. Voeg deel per deel de gezeefde bloemsuiker toe. Laat de chocolade smelten en wat afkoelen. Voeg de afgekoelde chocolade bij de boterroom.

 9. Snij de biscuit overlangs in twee. Verdeel de boterroom over de onderste laag van de taart. Leg het tweede deel van de biscuit op de boterroom.

 10. Chocoladesaus: zet een steelpannetje op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook tot er een bleke suikersiroop ontstaat. Breek de chocolade in stukken en smelt ze in de siroop. Roer voortdurend met een garde, tot je een glanzende saus krijgt. Meng ten slotte een klontje koude boter door de saus. Giet de chocoladesaus over de biscuit.

 11. Werk af met pecannoten en een blaadje munt.