Opgevulde kip met boontjes en kroketjes PT1H30M 4 porties 1 braadkip kippenkruiden 300 g Spar gemengd gehakt 1 ui enkele champignons fijngesneden peterselie scheutje cognac 100 ml volle room 100 g paneermeel 250 g groene boontjes ovenkroketten Boni olijfolie klontje Spar boter

Opgevulde kip met boontjes en kroketjes

a653fdaf57812eea089eb36bbc30bcd1f52ee9b1797334e8cc513ee46bc0f32d.jpg
spar duffel

Sofie & Yannick

spar duffel

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Been de kip uit: snij de kip open op het borstbeen en snij met een scherp mes naar de karkas van de kip. Haal de karkas uit de kip (of vraag het aan de slager).

  2. Kruid de binnenkant van de kip goed met kippenkruiden. Pel de ui en snipper fijn. Snij de champignons in kleine blokjes.

  3. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, champignonblokjes, een scheutje cognac, fijngehakte peterselie, paneermeel en een scheutje room. Leg in de kip en vouw alles dicht. Naai met keukendraad de kip aan elkaar. Wrijf de kip in met wat olijfolie en kruid de buitenkant ook met kippenkruiden.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Schik de kip in een ovenschotel en leg er een paar klontjes boter op. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 1 u tot alles gaar is.

  6. Reinig de boontjes en kook gaar in een beetje olijfolie met water. Kruid met peper en zout.

  7. Bak de ovenkroketjes in de airfryer zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Haal de gare kip uit de oven en snij de vleugeltjes eraf.

  9. Snij het vlees in dikke plakken en schik op een bord met daarnaast de boontjes en kroketjes.

  10. Doe het braadvocht in een steelpannetje en giet er wat room bij. Roer goed en laat wat inkoken. Werk het gerecht af met de saus.