Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de aubergine in kleine stukken en bak gaar in olijfolie.
-
Bak de pijnboompitten lichtbruin in een hete pan.
-
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Pel de look en duw door de lookpers. Snij de basilicum en oregano fijn.
-
Meng het gehakt met de zongedroogde tomaatjes, look, aubergine, pijnboompitten, basilicum en oregano. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vul de kip op met het gehakt en vouw mooi dicht.
-
Plaats de kip in de braadslede en bestrijk met olijfolie. Leg een klontje boter op de kip. Kruid de kip met peper en zout.
-
Bak de kip gaar in ± 1 u 30 min in de voorverwarmde oven op 180°C.
-
Meng de fond met de room en het sap van de gebakken kip. Laat inkoken tot de saus dikt. Kruid met peper en zout.