Zuiderse opgevulde kip

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 grote Spar langzaam groeiende kip
  • 100 g Spar gemengd gehakt
  • 2 el half zongedroogde tomaatjes
  • 1 el verse basilicum
  • 2 el ricotta
  • ½ aubergine
  • 2 el Spar pijnboompitten
  • ¼ kl verse oregano
  • 2 teentjes look
  • Boni Selection olijfolie
  • 300 ml blanke fond
  • 200 ml Boni Selection room (40% VG)
  • klontje Spar boter
Recept

1. Snij de aubergine in kleine stukken en bak gaar in olijfolie.
2. Bak de pijnboompitten lichtbruin in een hete pan.
3. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Pel de look en duw door de lookpers. Snij de basilicum en oregano fijn.
4. Meng het gehakt met de zongedroogde tomaatjes, look, aubergine, pijnboompitten, basilicum en oregano. Kruid met peper en zout.
5. Verwarm de oven voor op 180°C.
6. Vul de kip op met het gehakt en vouw mooi dicht.
7. Plaats de kip in de braadslede en bestrijk met olijfolie. Leg een klontje boter op de kip. Kruid de kip met peper en zout.
8. Bak de kip gaar in ± 1 u 30 min in de voorverwarmde oven op 180°C.
9. Meng de fond met de room en het sap van de gebakken kip. Laat inkoken tot de saus dikt. Kruid met peper en zout.

< naar recepten