Vol-au-vent van parelhoen met sneeuwmanpuree

Vol-au-vent van parelhoen met sneeuwmanpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de groentebouillon met het laurierblad aan de kook en laat de parelhoen er 1 u in sudderen.

  2. Haal na gaartijd uit de bouillon, verwijder het vel en pluk het vlees van het bot. Bewaar de bouillon.

  3. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Voeg de melk en 1 el boter toe en stamp tot een fijne puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  4. Pel de ui en snipper fijn.

  5. Schil de wortelen. Hou 1 wortel apart. Snij de overige wortelen in blokjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Rol balletjes van het kippengehakt.

  8. Bak de balletjes goudbruin in rijkelijk wat boter. Laat de ui mee glazig bakken. Roer de wortelen en tijm erdoor en roerbak 3 min.

  9. Bestrooi met bloem en roer goed om. Blus met 1,25 l bouillon en breng al roerend aan de kook met de erwten. Laat 5 min rustig sudderen.

  10. Roer de room, ½ gesnipperde peterselie en het parelhoenvlees erdoor en breng op smaak met zwarte peper, zout en wat citroensap.

  11. Schik de vol-au-vent in de verwarmde bladerdeegkoekjes.

  12. Serveer met een kerstman van puree. Schep bollen met een ijsschep. Maak een hoed en neus van de overige wortel en armen van peterselie. Werk af met erwtenogen en gesnipperde peterselie.