Ravioli met boschampignons en truffelolie

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 2 pakjes verse pastamedaillons gevuld met truffel en paddenstoel
  • 400 g bospaddenstoelen
  • 200 g minichampignons
  • 1 bosje salie
  • truffelolie
  • parmezaanschilfers
  • Spar boter
  • 2 teentjes look
Recept
  1. Pel en snipper de look fijn. 
  2. Borstel de paddenstoelen schoon en snij eventuele grote exemplaren in stukken. 
  3. Snij de minichampignons in kwartjes. 
  4. Snij 4 salieblaadjes in reepjes en bak de rest van de salieblaadjes krokant in hete boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel de look en snij fijn.
  5. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. 
  6. Bak de paddenstoelen op een hoog vuur in hete boter. Voeg de look- en saliesnippers toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Hou warm. 
  7. Laat de ravioli in zachtjes kokend water glijden en kook ze gaar in 2 à 3 min. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken en verdeel over de voorverwarmde borden.
  8. Schep de paddenstoelen erover, druppel er wat truffelolie op en werk af met krokante salieblaadjes en schilfers Parmezaanse kaas. 
  9. Geef nog een draai van de pepermolen en serveer onmiddellijk.
< naar recepten