Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Limoen-tahinisaus: rooster 250 g sesamzaadjes in een pan. Doe ze in de blender, voeg 1 dl olijf- of arachideolie toe en kruid met peper en zout. Pureer tot een soepele massa, niet te dik en niet te vloeibaar. Roer de tahinipasta, het limoensap en een beetje zout door elkaar. Als de saus te dik is, voeg water toe.
-
Falafel: schil en rasp de wortelen. Pel de look. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de geraspte wortelen, de kikkererwten, de look en de gedroogde kruiden in de blender en mix tot een gladde puree. Hak de koriander fijn en meng die er ook door. Roer de bloem en het bakpoeder erdoor, voeg zout toe naar smaak.
-
Vorm 12 tot 14 kleine hamburgertjes. Wentel de falafels in de sesamzaadjes. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Droog de falafel 2 u op de laagste stand in je oven (30°C).
-
Verhit een beetje olie in een pan en bak de falafels 2 min tot ze aan beide kanten bruin zijn. Dresseer de falafels op een bedje van jonge spinazie en waterkers.
-
Serveer met de limoen-tahinisaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven