sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng de boter, suiker, glucose en melk al roerend aan de kook.
-
Voeg de sesamzaadjes toe en roer nog 5 minuten op kookpunt.
-
Giet de hete massa in de siliconenvorm of op de bakplaat met siliconenmat.
-
Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
-
Haal de bakvorm of bakplaat uit de oven. De massa moet er nu wat karamelkleurig uitzien en vloeibaar zijn.
-
Laat de karamel wat afkoelen. Voel af en toe of de karamel opstijft.
-
Keer de vorm of plaat om als de karamel halfhard is en stort uit op een snijplank.
-
Snij met een groot mes repen van 5 cm breed en maak er vervolgens ruiten van. Je kan de karamel ook in stukken breken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven