Karameltosca met sesamzaadjes

Karameltosca met sesamzaadjes

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de boter, suiker, glucose en melk al roerend aan de kook.

  2. Voeg de sesamzaadjes toe en roer nog 5 minuten op kookpunt.

  3. Giet de hete massa in de siliconenvorm of op de bakplaat met siliconenmat.

  4. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

  5. Haal de bakvorm of bakplaat uit de oven. De massa moet er nu wat karamelkleurig uitzien en vloeibaar zijn.

  6. Laat de karamel wat afkoelen. Voel af en toe of de karamel opstijft.

  7. Keer de vorm of plaat om als de karamel halfhard is en stort uit op een snijplank.

  8. Snij met een groot mes repen van 5 cm breed en maak er vervolgens ruiten van. Je kan de karamel ook in stukken breken.