Tompoes met karamel

Tompoes met karamel

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke repen.

  2. Leg elke reep tussen 2 bakpapiertjes. Bak in de oven gedurende 8 min op 200°C. Laat de temperatuur zakken tot 170°C en laat nog 10 min langer bakken.

  3. Vulling: verwarm de melk met 50 g suiker tot het kookpunt. Hou een klein deeltje apart.

  4. Laat de snoepjes smelten in de warme melk.

  5. Meng het puddingpoeder met het restje melk en giet bij de kokende melk. Laat kort doorkoken.

  6. Mix de pudding met een staafmixer en giet in een spuitzak. Laat afkoelen.

  7. Spuit de vulling op het gebakken bladerdeeg.

  8. Boterkaramel: warm het water en 75 g suiker op in een ruime pot tot het een karamelkleur krijgt.

  9. Warm de boter en room samen op in de microgolf.

  10. Voeg, als de suiker de juiste karamelkleur heeft (opgelet: hoe donkerder, hoe bitterder), de warme room toe en roer los op het vuur.

  11. Smeer de dekseltjes van de tompoezen in met de boterkaramel.

  12. Vorm de tompoes. Neem een onderkant met karamelvulling en zet het dekseltje op de laag vulling.