Chocomousse met gezouten karamel

5f048bcb262b4d7f9b9da9f3b31a3b8bddf0707f98696bd1cf774debcfb36951.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. e1ada2a92afd42714af043b84a43c73f647ca5374e8f4f59760415b591761f8d.jpg
    Chocomousse

    Ingrediënten: 250.0 g pure chocolade 100.0 g Spar ongezouten boter

    Breek de chocolade in kleine stukken. Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de chocolade. Zet de kom in de microgolfoven en laat de chocolade met de boter smelten. Zet de microgolfoven niet op de hoogste stand en smelt steeds in korte periodes. Check ondertussen of de chocolade voldoende gesmolten is. Meng de chocolade met de boter tot een glad mengsel.

  2. 1f5fc93e0d5d61a0cc268d9177a737f696d7dc40cc3781ba2e7d4d6eb35dec96.jpg

    Ingrediënten: 4.0 Spar eieren

    Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel.

  3. a9aaae5870b4c3ab2273a62e274402dc65b6750ec1ad518fd23c292c71b3bdea.jpg

    Ingrediënten: 40.0 g suiker snuifjes zout

    Klop de eiwitten stevig op met een snuifje zout en de suiker. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel, tot alles volledig gemengd is.

  4. 3aaf13fd28af1da24aafea0c47a3d632331cad5031ed08d10d4874f12e352715.jpg

    Doe de chocomousse in kommetjes en zet in de koelkast.

  5. e586d52b3c1a5522dbc92e8a90c16aa16e26c80f503418d8d3ff234307337cd7.jpg
    Karamel

    Ingrediënten: 80.0 g suiker 2.0 el water

    Smelt de suiker met water in een kookpot op het vuur tot je karamel bekomt. Let op dat het niet te lang opstaat, anders wordt de karamel bitter.

  6. Haal van het vuur en laat de karamel wat afkoelen.

  7. 03e3b317979d7d33aaffca8749e88aab152b52e8d8af27976bf575cd95dfc93a.jpg

    Ingrediënten: 10.0 cl Boni slagroom 80.0 g gezouten Spar boter

    Snij de gezouten boter in kleine stukjes en meng met de room bij de karamel. Zet opnieuw op het vuur en klop tot je een gladde saus bekomt. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  8. bbcd1a07024d78cf3417bf491cb3a7e488bd8386d44b3adf131f79755527fc21.jpg

    Haal de kommetjes uit de koelkast en giet de karamel over de chocomousse. Serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit