Vanille-tiramisu met gezouten karamel

Kookgerei
Spuitzak (1)
Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng 1/20 melk met het vanillepuddingpoeder. Breng 7/10 ml melk aan de kook in een steelpan. Laat koken en roer de melk met vanillepoeder erdoor. Voeg 75 g suiker / 50 g vanillepuddingpoeder toe en laat 1 min al roerend sudderen. Giet de pap in een kom en duw er plasticfolie op. Laat afkoelen.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
-
Breng de rest van de suiker met het water aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat koken tot de suiker goudbruin karamelliseert. Haal van het vuur en voeg de culinaire room toe. Roer goed los op een zacht vuur. Laat afkoelen.
-
Klop de mascarpone los met 1/3 van de vanillepudding.
-
Klop de volle room stijf met de poedersuiker en spatel ½ voorzichtig onder het mascarponemengsel. Doe de overige helft in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
-
Meng de karamelsaus met een snuifje fleur de sel. Verdeel 1 el karamel op de bodem van elk glaasje.
-
Dompel de petit-beurrekoekjes kort in de vanillemelk. Verdeel de koekjes over de bodem van de glaasjes. Lepel de mascarponecrème erover.
-
Laat minstens 4 u opstijven in de koelkast.
-
Spuit de slagroom erop. Werk af met een sliertje karamel en geroosterde amandelschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders