Peren in karamel PT30M 4 porties 1 kl gemberpoeder 100 g bruine kandijsuiker 100 g Spar boter 4 125 ml Boni room 1 kl kaneelpoeder 7 kruidnagels 3 doyenneperen

Peren in karamel

d8e3714ba7d206566138be4944b91a01865ff9a5dcf9cfc32e3bfe5ef7585f73.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Wrijf de peperkorrels en kruidnagels fijn in de vijzel. Meng het kaneel- en gemberpoeder erdoor.

  2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in partjes.

  3. Snij de boter in kleine blokjes. Smelt ze samen met de suiker in een pan. Voeg de peren eraan toe en bestrooi met de specerijenmengeling. Laat 10 à 15 minuten koken.

  4. Haal de peren uit de pan. Giet de room bij de saus en roer glad. Laat kort inkoken. Zeef de saus.

  5. Verdeel de peren over borden. Schenk de gezeefde saus erover.