Geroosterde worteltjes met za’atar en tahinidressing
noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Was de worteltjes en snij het loof tot op 1 cm boven de wortels weg.
-
Meng een scheut olijfolie met komijn, kaneel, peper en zout en bestrijk de worteltjes ermee. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Hak de pecannoten grof. Verwijder de pit van de dadels en snij het vruchtvlees in stukjes. Voeg de noten en dadels bij de worteltjes en zet nog 5 min in de oven.
-
Dressing
-
Klop de tahini met de Griekse yoghurt, het sap en de zeste van de citroen en het water door elkaar.
-
Werk de worteltjes af met dressing en bestrooi met za’atar.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders