Allergenen

Gluten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de bloem in een grote mengkom. Maak een kuil in het midden van de bloem en strooi het zout op de rand van de kuil. Strooi de suiker en gist in de kuil.

  2. Vul de kuil met lauw water en laat 10 min staan, zo kan de gist beginnen te werken.

  3. Roer met een vork van het midden naar de zijkant, waarbij je telkens wat bloem meeneemt.

  4. Voeg de rest van het water beetje bij beetje toe. Kneed verder met de hand op het werkblad gedurende 10 minuten tot een zacht en soepel deeg.

  5. Vorm tot een bol, bestrijk met olie en leg terug in de kom. Dek af met plasticfolie en laat rijzen tot het dubbele volume.

  6. Afwerking

    Meng de za’atar met de sesamzaadjes en het zout. Roer de olie erdoor tot je een dikke pasta hebt (consistentie van choco).

  7. Verwarm de oven voor op 250°C.

  8. Druk de lucht uit het deeg en verdeel in 4 gelijke stukken.

  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol de stukken deeg dun uit tot platte broden met een doorsnede van 20 à 25 cm.

  10. Leg de broden op de bakplaat en bestrijk met het za’atarmengsel. Bestrooi met mozzarella en bak in 10 a 15 min goudbruin en gaar. Serveer onmiddellijk.