Allergenen

Vis , Gluten , Lactose , Melk , noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Dukkah:
  3. Rooster de pistachenoten 5 min. Laat ze afkoelen en hak grof.

  4. Verwarm de komijn- en korianderzaadjes in een pannetje op een middelmatig vuur tot je ze ruikt. Giet ze in een vijzel en stamp tot ze gebroken zijn, maar niet tot poeder.

  5. Verwarm de sesamzaadjes in dezelfde pan en laat lichtjes roosteren.

  6. Doe de grof gehakte pistachenoten bij de rest in de vijzel en stamp tot kleine stukjes.

  7. Snij de munt in fijne reepjes en voeg samen met de sesamzaadjes, chili, pilipili en zoutvlokken bij de rest. Zet de dukkah opzij.

  8. Was de worteltjes en snij het loof tot 1 cm boven de wortel weg.

  9. Spoel de kikkererwten en dep ze droog.

  10. Meng een scheut olijfolie met komijn, kaneel, peper en zout en bestrijk de worteltjes en kikkererwten ermee. Zet 20 min in de oven.

  11. Strijk labneh uit in een serveerschaal, schik de worteltjes en kikkererwten erop. Bestrooi vlak voor het serveren royaal met dukkah.