Geroosterde groenten met kikkererwten en tahindressing

Geroosterde groenten met kikkererwten en tahindressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Spoel de kikkererwten.

  3. Was de verschillende groenten. Schil de pastinaak en wortelen en snij de bloemkool- en broccoliroosjes los.

  4. Snij de courgette, pompoen, pastinaak en wortelen in stukken.

  5. Schik de pompoen, pastinaak en wortel in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 15 min in de voorverwarmde oven.

  6. Voeg dan de bloemkool- en broccoliroosjes toe en laat nog 10 min garen.

  7. Schik de courgettestukken er tenslotte tussen en overgiet met de kikkererwten. Besprenkel met olijfolie, kruid met za’atar, peper en zout en laat verder garen.

  8. Dressing

    Klop de tahin los met het citroensap en agavesiroop. Pel en pers de look en voeg toe. Roer door elkaar en voeg het water beetje bij beetje toe tot een dressing. Kruid met peper en zout.

  9. Serveer de geroosterde groenten met de dressing.