Fazantfilet met bospaddenstoelen, mascarpone en tagliatelle

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe het vlees in een hersluitbaar plastic zakje.
-
Rits de tijmnaaldjes los en snij fijn. Plet de jeneverbessen en meng samen met de tijm door de koolzaadolie. Kruid met peper en zout en giet over het vlees. Leg 1 nacht in de koelkast.
-
Borstel de paddenstoelen schoon en snij eventuele grote exemplaren in stukken.
-
Pel de look en pers fijn. Snij de dragonblaadjes fijn.
-
Haal de fazant uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de paddenstoelen op een hoog vuur. Voeg de looksnippers en dragon toe, kruid met peper en zout.
-
Blus met marsala en roer de mascarpone erdoor. Laat smelten op een laag vuur. Hou warm.
-
Breng een pot licht gezouten water aan de kook.
-
Haal de fazant uit de marinade en giet de olie in een hete pan.
-
Bak de filets 5 min op de velkant tot die goudbruin is. Draai om en zet nog 6 min in de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min rusten.
-
Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Voeg een kop kookvocht bij de mascarponesaus en giet de pasta af.
-
Roer de saus glad en schep de tagliatelle eronder. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven