Pastei van fazant en bospaddenstoelen met salade en vinaigrette

Selder , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de bospaddenstoelen en snij in grove stukken. Pel het teentje look en snipper fijn.
-
Reinig de groenten en snij in stukken.
-
Kruid de fazant goed met peper en zout. Bak deze gaar in de oven samen met de gesneden groenten, het kruidentuiltje en voldoende boter op 180°C gedurende 45 min.
-
Bak de bospaddenstoelen en fijngesnipperde look gaar in wat boter. Kruid met peper en zout.
-
Breng de gevogeltebouillon en room aan de kook, laat tot de helft inkoken. Voeg maïzena toe tot je een dikke saus bekomt. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en meng goed.
-
Verwijder het vel van de fazant als hij gaar is. Haal het vlees van de karkas en pluk in kleine stukjes.
-
Meng het fazantenvlees onder de bospaddenstoelen. Kruid goed. Laat afkoelen in de ijskast.
-
Snij uit 1 vel bladerdeeg 2 cirkels met een diameter van 14 cm.
-
Leg op elke cirkel voldoende fazantvulling. Vouw de cirkel bladerdeeg zo dicht dat je een halve maan bekomt. Druk de boordjes mooi dicht met een vork.
-
Leg de pasteien op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met een beetje van de losgeklopte eidooiers.
-
Bak in de oven op 180°C gedurende 20 min.
-
Reinig de little gems en trek de blaadjes los.
-
Snij de fazantpasteien in 2 en dresseer op het bord. Leg wat salade op het bord. Giet er olijfolie bij en werk af met enkele druppels crème van balsamicoazijn. Versier met bieslooksnippers.