Tagliatelle met mascarpone, citroen en chilipeper

Tagliatelle met mascarpone, citroen en chilipeper

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten kokend water. Giet de pasta af en hou apart.

  2. Kook de erwtjes beetgaar. Snipper de chilipepertjes fijn.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  4. Warm de room op. Laat de mascarpone erin oplossen, zonder echter te koken.

  5. Schil 1 citroen. Snij het vruchtvlees van beide citroenen in kleine stukjes.

  6. Meng de mascarponeroomsaus onder de pasta. Voeg de erwtjes, chilipepertjes en fijngesneden bieslook ook toe aan de pasta.

  7. Verdeel de pasta in kommetjes. Strooi de munt- en basilicumblaadjes erover. Werk af met stukjes citroen, pijnboompitten, citroenzeste en versgeraspte Parmezaanse kaas.

  8. Kruid met peper en zout. Dien onmiddellijk op.