Ceik: cake met mascarpone en citroen afgewerkt met glazuur
Ingrediënten
- 4 Spar eieren
- 200 g Spar boter
- 50 g mascarpone
- 250 g fijne suiker
- 1 biocitroen
- 250 g zelfrijzende bloem
- 750 g bloemsuiker
- voedingskleurstof
Recept
- Besmeer de ovenschaal met zachte boter en bekleed met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een pan.
- Meng de mascarpone, de zeste en het sap van de citroen onder de boter.
- Klop de eieren luchtig op tot schuim. Voeg de suiker beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
- Meng het botermengsel onder de eieren.
- Spatel de bloem onder het beslag en meng tot een cakebeslag.
- Giet het cakebeslag in de ovenschaal. Bak de cake ± 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker hangt, is de cake gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
- Steek met de uitsteekvorm eitjes uit de cake. En leg de ceik op een rooster.
- Maak glazuur door de bloemsuiker te mengen met een paar el water. Het glazuur moet dik lopend zijn.
- Voeg wat kleurstof toe aan het glazuur.
- Overgiet de cake met het glazuur en laat hard worden.
Werk de ceik eventueel af met paasversieringen.
Delen