Ceik: cake met mascarpone en citroen afgewerkt met glazuur

6Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 4 Spar eieren
  • 200 g Spar boter
  • 50 g mascarpone
  • 250 g fijne suiker
  • 1 biocitroen
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 750 g bloemsuiker
  • voedingskleurstof
Recept
  1. Besmeer de ovenschaal met zachte boter en bekleed met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Smelt de boter in een pan.
  4. Meng de mascarpone, de zeste en het sap van de citroen onder de boter.
  5. Klop de eieren luchtig op tot schuim. Voeg de suiker beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
  6. Meng het botermengsel onder de eieren.
  7. Spatel de bloem onder het beslag en meng tot een cakebeslag.
  8. Giet het cakebeslag in de ovenschaal. Bak de cake ± 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker hangt, is de cake gaar.
  9. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
  10. Steek met de uitsteekvorm eitjes uit de cake. En leg de ceik op een rooster.
  11. Maak glazuur door de bloemsuiker te mengen met een paar el water. Het glazuur moet dik lopend zijn.
  12. Voeg wat kleurstof toe aan het glazuur.
  13. Overgiet de cake met het glazuur en laat hard worden.
  14. Werk de ceik eventueel af met paasversieringen.

< naar recepten