Frambozenscones met mascarpone en limoen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Zeef de bloem, bakpoeder, suiker en een snuifje zout in een grote kom. Snij de boter in blokjes. Voeg de blokjes koude boter toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
-
Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet de melk erin. Meng voorzichtig met een houten lepel of je handen tot een zacht deeg.
-
Voeg de frambozen en het vanilleextract toe aan het deeg en meng voorzichtig zodat ze goed verdeeld zijn, maar probeer te vermijden dat de frambozen te veel breken, anders wordt het deeg te nat.
-
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Vorm het deeg snel tot een bal en druk het voorzichtig plat tot een ronde schijf van 3 à 4 cm dik.
-
Snij de schijf in 8 gelijke parten of gebruik een ronde uitsteker (± 5 cm Ø) om scones te maken.
-
Leg de gesneden scones op de bakplaat en bestrijk ze licht met een losgeklopt ei voor een mooie glans.
-
Bak de scones 12 à 15 min in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en goed gerezen zijn.
-
Laat de scones even afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Ze zijn het lekkerst wanneer ze nog een beetje warm zijn.
-
Serveer de scones met de confituur en de mascarpone.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven