Frambozen-mascarpone-ijs met vlierbes en dragon

4Zoet30minPrint
Ingrediƫnten
  • 400 g verse frambozen
  • 2 el sap van citroen
  • 250 g Boni Selection mascarpone
  • 5 Spar eidooiers
  • 2 el suikerklontjes
  • 100 ml vlierbessensiroop
  • 400 ml Boni Selection volle melk
  • dragon
Recept
  1. Breng de melk met de takjes dragon aan de kook. Haal van het vuur en laat trekken.
  2. Mix de frambozen met het citroensap en meng de mascarpone erdoor.
  3. Klop de eidooiers met de suiker en vlierbessensiroop romig en dik in de keukenrobot.
  4. Zeef de melk en breng ze bijna aan de kook.
  5. Giet langzaam en al kloppend de warme melk bij het eidooiermengsel.
  6. Schenk de massa terug in de kookpot en roer met een houten lepel tot de massa bindt.
  7. Wrijf het eidooiermengsel door een zeef en meng met de frambozenroom.
  8. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe.
  9. Plaats nog minstens 1 u in de koelkast.
  10. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai in 40 min tot romig ijs.
< naar recepten