Gemarineerde en licht geschroeide zalm met spruitjespuree

8Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • gebakken uitjes
  • 400 g verse spruitjes
  • 50 g Spar boter
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 8 eetlepels sojasaus
  • sap van 3 citroenen
Recept

1. Meng de sesamolie, olijfolie, sojasaus en het sap van de citroenen bij elkaar. Kruid met peper en zout.
2. Snij de zalm in 8 gelijke blokjes van ± 50 gr. Leg de stukjes in de marinade en laat gedurende 4 uren marineren. Draai elk uur om.
3. Reinig de spruitjes. Kook de spruitjes gaar in gezouten water. Hou 2 à 3 spruitjes opzij als garnituur. Giet de gekookte spruitjes af. Pureer met malse boter in de keukenrobot. Kruid met peper en zout. Hou warm.
4. Haal de zalmblokjes uit de marinade en dep droog. Schroei de zalmstukjes licht met de bunzenbrander.
5. Spuit een toefje spruitjespuree op het bordje, werk af met een spruitblaadje. Leg het stukje zalm erbij en werk af met de gebakken uitjes.

< naar recepten