Dillepannenkoekjes met wasabi en gerookte zalm

12Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 450 g Spar gerookte zalm
  • 3 eetlepels + enkele takjes verse dille
  • g Boni arachideolie
  • 125 g Boni zelfrijzende bloem
  • g bakpoeder
  • 1 Spar ei
  • ½ koffielepel Dijon mosterd
  • 185 ml Boni volle melk
  • 2 koffielepels wasabipasta
  • 2 dl Boni room (VG 40%)
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
Recept

1. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de melk, het losgeklopt ei, de mosterd, 1 koffielepel wasabipasta en 2 eetlepels fijngesneden dille toe. Klop met de mixer tot een glad beslag.
2. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
3. Wasabiroom: klop de room stijf met 1 koffielepel wasabi en verse fijngesneden kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
4. Bestrijk een koekenpan met antiaanbaklaag met olie en laat warm worden. Bak de pannenkoekjes op een middelhoog vuur. Voor kleine pannenkoekjes schep je hoopjes van 1 eetlepel beslag met voldoende tussenruimte in de pan.
5. Bak ze in 1 à 2 minuten aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en hou ze warm.
6. Stapel drie pannenkoekjes per persoon en leg tussen de pannenkoekjes een stukje gerookte zalm.
7. Werk af met een dot wasabiroom en een takje verse dille.
8. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten