Salade met gerookte zalm & dilledressing

8Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 75 g Spar gemengde jonge slablaadjes
  • 2 Kumato tomaten
  • 100 g Spar gerookte zalm
  • ¼ venkelknol
  • sap van ½ citroen
  • 150 g Galaxi yoghurt
  • 2 eetlepels Spar olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels fijngesneden dille
Recept

1. Meng de dressingingrediënten door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
2. Snij de venkel in flinterdunne plakjes, besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.
3. Snij de tomaten in partjes. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
4. Snij de zalm in reepjes. Schep de zalmreepjes met de tomaten en venkel door de slablaadjes.
5. Verdeel de salade over weckpotjes. Werk af met de dressing en een plukje venkelgroen. Zet fris tot vertrek.

< naar recepten