Gerookte zalm met gemengde sla en vinaigrette

2Vis15minPrint
Ingrediënten
  • 3 à 4 plakjes gerookte zalm per persoon
  • ½ rode ui
  • ¼ komkommer
  • kerstomaatjes
  • gemengde jonge groene sla
  • bieslook
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel gedroogde rode besjes (geen roze pepertjes)
Recept

1. Vinaigrette: doe de mayonaise, yoghurt, rode besjes en bieslook in de blender. Mix kort tot een vinaigrette. Voeg water toe om een beetje dunner te maken. Kruid met peper en zout.
2. Schil de komkommer en snij in kleine blokjes. Pel de rode ui en snipper fijn.
3. Meng de jonge slablaadjes met de komkommerblokjes, fijngesnipperde rode ui en kerstomaatjes in een grote kom. Voeg wat vinaigrette toe.
4. Plaats de gemengde sla in het midden van een bord op een toren. Dresseer de zalm erover en er rond. Versier met wat sprietjes verse bieslook.
5. Druppel er nog een beetje vinaigrette over of geef er nog wat vinaigrette bij in een apart kommetje.

< naar recepten