Steak met weelderige fondsaus, frietjes en gemengde sla PT1H 2 porties 1 el Spar amandelschilfers 1 pakje Spar boter ongezouten 2 blaadjes salie 1 sjalot 1 eetlepel bruine roux 2 el Spar gerookte spekjes 4 Spar champignons 1 glas rode wijn 200 g biefstuk 200 ml bruine fond Spar verse frieten zak Spar gemengde sla Boni mayonaise

Steak met weelderige fondsaus, frietjes en gemengde sla

7d6250944b12ab9dd6b536c8500be1d984e5accd21deafe5be895455945489d7.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snipper fijn. Reinig de champignons en snij in kleine blokjes.

  2. Bak de sjalot, salie, champignons, gerookte spekblokjes en amandelschilfers goudbruin aan in 1 el boter.

  3. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.

  4. Voeg de fond toe en laat 5 min inkoken. Bind de saus met bruine roux minute.

  5. Bak de steak in boter en kruid met peper en zout.

  6. Serveer de steak met de saus, frietjes, gemengde sla en mayonaise.