Steak tartaar met sla en verse frietjes

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1,2 kg Spar frietaardappelen
  • 600 g gepelde biefstuk
  • 1 sjalot
  • 2 el Boni Selection kappertjes
  • 1 Spar augurk
  • 1 potje verse bladpeterselie
  • 2 kl Boni Selection zachte mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • tabasco
  • 1 kl ketchup
  • 25 ml dragonazijn
  • 4 Spar eidooiers
  • fleur de sel
  • 1 gemengde sla
  • 1 kl Boni Selection mosterd
  • 75 ml Boni Selection maïsolie
  • 1 rode ui
  • 1/3 potje verse bieslook
Recept
  1. Tartaar: snij het rundvlees eerst in reepjes, dan in heel fijne blokjes. Hak de blokjes nog eens extra fijn. Bewaar het vlees in de koelkast tot gebruik.
  2. Pel de sjalot. Snipper de sjalot, kappertjes, augurk en platte peterselie fijn en meng met de mosterd, worcestersaus, tabasco en 1 kl dragonazijn. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.
  3. Roer de saus vlak voor het serveren onder de tartaar.
  4. Sla: was de gemengde sla en zwier droog. Pel de rode ui.
  5. Snipper de bieslook en rode ui fijn.
  6. Mix de mosterd met de dragonazijn en maïsolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Meng de dressing en rode ui onder de sla. Werk af met bieslook.
  8. Frietjes: verwarm de friteuse voor op 160°C.
  9. Schil de frietaardappelen, was en droog ze. Snij in frietjes.
  10. Bak 3 min voor in de voorverwarmde friteuse. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  11. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.
  12. Bak de frietjes, vlak voor het serveren, goudbruin.
  13. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
  14. Duw de tartaar in een uitsteekring en zet op het bord. Haal de ring weg en zet een eidooier in z’n schaal op de tartaar. Verdeel de salade met dressing over de borden. Werk af met gebakken frietjes.
< naar recepten