Steak tartaar met frietjes

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 600 g Equilibrium rundvlees
  • 1 sjalot
  • 4 augurken op azijn
  • 3 el Boni Selection kappertjes
  • Boni Selection mayonaise
  • 1 Spar ei
  • 1 bosje peterselie
  • 1 scheutje worcestersaus
  • tabasco
  • ½ citroen
  • Spar verse frietjes
  • Spar slamix
Recept
  1. Snij het vlees eerst in reepjes en vervolgens in stukjes met een vlijmscherp mes. Hak tot het vlees echt fijngehakt is.
  2. Doe het gehakt vlees in een mengschaal.
  3. Pel de sjalot en snipper fijn. Snij de augurkjes en kappertjes heel fijn.
  4. Meng de sjalot, augurkjes en kappertjes onder het vlees.
  5. Spoel de peterselie, zwier goed droog en snipper de blaadjes heel fijn. Voeg een deel van de peterselie toe aan het vleesmengsel.
  6. Schep enkele el mayonaise bij de vleesbereiding tot ze smeuïg genoeg is.
  7. Voeg een scheutje worcestersaus en tabasco toe. Kruid met peper en zout.
  8. Meng alles goed.
  9. Zet een ring op het bord en duw de tartaar in de ring. Druk goed aan. Verwijder de ring.
  10. Bak ondertussen de verse frietjes op 180°C.
  11. Verdeel de gemengde sla op de borden en werk af met de gebakken frietjes en nog wat extra mayonaise.
< naar recepten