Vichyssoise met gerookte forel en broccoli

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.
-
Was het preiwit en snij fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Smelt 30 g geklaarde boter in een kookpot. Bak de ui en look glazig.
-
Roer het preiwit erdoor. Voeg de aardappelen en het kruidentuiltje toe. Blus met de kippenbouillon en melk.
-
Breng aan de kook en laat 15 min rustig sudderen.
-
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn.
-
Roer de worcestersaus erdoor en kruid met witte peper en zout.
-
Laat afkoelen.
-
Klop de room tot yoghurtdikte en plaats koel tot gebruik.
-
Boen de aardappelen schoon. Stoom of kook ze in 15 min gaar.
-
Snij de gerookte forel in stukken.
-
Snij de roosjes van de broccoli en kook of stoom ze 5 min.
-
Serveer de soep koud in een bord.
-
Verdeel de krieltjes, stukjes forel en broccoli erover. Werk af met wat slagroom, enkele druppels gesmolten en geklaarde boter, wat cayennepeper en takjes bieslook.