Vichyssoise met geroosterde amandelen

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • aardappelen
  • 1 prei
  • 1 selderstengel
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 100 ml Alpro soya Mild Drink
  • 150 ml Alpro soya Cuisine
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
  • snuifje nootmuskaat
  • sneetje brood
  • 50 g Spar amandelen
Recept

1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Hak het witte gedeelte van de prei en de selderstengel fijn.
2. Verwarm de olijfolie in een steelpan en voeg de aardappel, de prei, de selder en het laurierblaadje toe. Laat zachtjes stoven.
3. Blus met de groentebouillon en voeg de Alpro soya Mild Drink toe. Laat ± 15 minuten sudderen en voeg dan ook de Alpro soya Cuisine toe.
4. Mix het geheel en breng de soep op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat de soep afkoelen.
5. Snij het brood in stukjes. Rooster het brood en de gehakte amandelen ± 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Meng goed en kruid met peper en zout.
6. Werk af met een krokant amandellaagje.

Tip: deze typisch Franse soep is zowel warm als koud heel lekker.

< naar recepten