Vis met notenkorst en vichyssoise van rucola

Vis met notenkorst en vichyssoise van rucola

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Notenkorst: laat de boter smelten tot hazelnootkleur. Giet door een fijne zeef om de melkkorstjes te verwijderen.

  2. Roer de suiker en het citroensap erdoor.

  3. Rooster de noten, hak ze grof en schep ze door de boter.

  4. Smeer de boter uit in een met bakpapier beklede vorm tot een rechthoek van ± 15 op 20 cm en laat opstijven in de koelkast.

  5. Vichyssoise: breng een ruime pot licht gezouten water aan de kook en blancheer de rucola, peterselie en spinazie in porties gedurende 30 sec. Laat schrikken in koud water om het kookproces te stoppen en een mooie groene kleur te behouden.

  6. Laat uitlekken en hak grof.

  7. Snij het groene en witte gedeelte van de prei in ringen. Pel de look en sjalotten en snipper ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  8. Verhit een scheut olie in een pot en fruit de sjalotten glazig, voeg look en prei toe en laat 5 min stoven.

  9. Roer de aardappelen erdoor en roerbak tot ze glanzen. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat in 15 min garen, kruid met peper en zout.

  10. Voeg de geblancheerde kruiden en groenten toe. Haal van het vuur en mix tot een gladde soep. Zet de pot in een kom ijswater, zo blijft de soep heldergroen.

  11. Verwarm de ovengrill. Schik de vis op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.

  12. Plaats 7 min onder een hete grill tot de vis bijna gaar is. Haal uit de oven.

  13. Verwarm de vichyssoise.

  14. Snij de notenkorst op maat van de visfilets en leg ze erop.

  15. Plaats nog 3 min onder de hete grill. Besprenkel met citroensap.

  16. Schep een pollepel soep in diepe voorverwarmde borden en schik de vis erop.