Rosbief met notenkorst

Rosbief met notenkorst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Kruid de rosbief met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan en braad hierin de rosbief rondom rond mooi bruin. Laat het vlees 15 minuten afkoelen.

  3. Rooster ondertussen het brood. Hak het nadien in grof broodkruim.

  4. Hak de notenmengeling samen met de kruiden fijn. Wrijf het vlees lichtjes in met honing en paneer met de notenmengeling en het grofgehakte broodkruim.

  5. Vet een braadslede in met boter en leg de rosbief erin. Bak gedurende 25 tot 30 minuten per kilo vlees in de oven. Wie van extra rosé vlees houdt, kan al tevreden zijn met een baktijd van 20 minuten.

  6. Controleer het vlees op tijd door erop te drukken tussen duim en wijsvinger. Voelt het te soepel aan en dus te weinig veerkrachtig, dan verleng je de baktijd best 5 tot 10 minuten.

  7. Neem het gare vlees uit de oven. Prik er niet in.

  8. Draai de rosbief om en wikkel het vlees in een vel aluminiumfolie. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten (ongeveer even lang als de baktijd).

  9. Neem de rosbief uit de braadslede en hou warm onder aluminiumfolie.

  10. Snij de rosbief in plakjes en serveer.