Vichyssoise van asperges met garnaaltjes

Vichyssoise van asperges met garnaaltjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Was de selder en de prei en snij in kleine gelijke stukken.

  2. Schil de asperges en hou de schillen apart. Hou de kopjes van de asperge apart, snij de rest fijn.

  3. Kook het water, gooi de aspergeschillen in het water en laat ze ± 10 min trekken naast het vuur.

  4. Verhit een klontje boter in een kookpot. Stoof alle versneden groenten onder deksel, zo wordt de boter niet bruin. Voeg de bouillonblokjes toe en giet het water van de schillen door een zeef op de groenten.

  5. Voeg het kruidentuiltje toe aan de soep. Laat de soep 30 min zachtjes koken.

  6. Haal de soep van het vuur.

  7. Klop van de room luchtig als afwerking. Voeg de rest van de room toe aan de soep.

  8. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Giet de soep door een zeef en kruid met peper en zout. Laat de soep afkoelen.

  9. Stoom de kopjes van de asperges en de erwtjes kort of dompel ze kort onder in kokend water en verfris ze.

  10. Schik wat garnalen in een kommetje, giet de soep erop en werk af met de opgeklopte room.

  11. Verdeel de stukjes asperge en erwtjes als afwerking.