Zalmloempia

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 vellen brickdeeg
  • 300 g verse zalmfilet
  • 4 eetlepels Spar zachte geitenkaas
  • 1 bosje waterkers
  • 50 g Spar gesmolten boter
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Trek de vellen brickdeeg los. Laat ze op het vetvrij papier liggen. Borstel ze in met de gesmolten boter.
3. Verdeel de zalmfilet in 4 stukken. Leg een stuk zalm op het deeg op 1/3 van de rand. Schep de geitenkaas erop. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Dek af met flink wat waterkers.
4. Vouw het deeg over de zalm, vouw de zijkanten van het deeg erna naar binnen toe. Verpak verder tot een loempia.
5. Bestrijk nogmaals met de gesmolten boter. Leg met de naad naar onder op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.
6. Bak goudbruin krokant in 20 minuten in de voorverwarmde oven.

< naar recepten