Rijstvelloempia’s met kruidig gehakt

Rijstvelloempia’s met kruidig gehakt

Allergenen

sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gaar de rijstvermicelli zoals vermeld op de verpakking. Knip met een schaar wat fijn.

  2. Pel de ui en de look en snipper fijn.

  3. Snij de geroosterde paprika in fijne blokjes. Snij de olijven in schijfjes.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bak de ui glazig in wat olie. Roer de look en paprika erdoor. Voeg het gehakt toe en breek in fijne stukken. Roer de ras el hanout, paprikapoeder en kurkuma erdoor. Voeg de sojasaus, harissa en ketchup toe als het vlees gaar is.

  6. Roer de vermicelli, groene olijven en bladpeterselie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Leg een rijstvel 30 sec in koud water. Leg op een propere, natte, uitgewrongen handdoek.

  8. Leg wat van de gehaktvulling net onder het midden van het rijstvel. Bestrooi met wat kaas.

  9. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw de rechter- en linkerkant over de vulling en rol het geheel strak op naar boven.

  10. Laat de gevouwen deegpakketjes rusten op een ingevet bakpapier, afgedekt met huishoudfolie.

  11. Bak ze kort in een antikleefpan in wat zonnebloemolie.

  12. Werk af met koriander.