Visloempia’s met kabeljauw

5dd12b7d5f5852d03543714f3ec109ed3a3e3cbe306c369507a58a353822b917.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vis in gelijke stukken van ongeveer 7 cm op 2 cm. Meng nu de ras el hanout met peper en zout in een kom en wentel de vis erdoor. Bak de stukken vis in een hete pan met olijfolie. Hak de lente-ui en bak ook deze aan.

  2. Vul een kom met lauw water. Wentel de rijstvellen een voor een in de kom gedurende 3 seconden. Haal ze uit de kom en leg op het werkblad.

  3. Plaats een stukje vis op het onderste deel van het rijstvel, leg er een paar blaadjes koriander en stukjes lente-ui op. Maak een worstje van het rijstvel en rol strak op; zorg ervoor dat de zijkanten naar binnen zitten anders loopt de vulling eruit.

  4. Verwarm frituurolie in een wokpan. Voeg de rijstvellen met vis toe wanneer de olie warm genoeg is en frituur gedurende 2 minuten aan de ene kant tot ze een mooie goudgele kleur hebben en krokant zijn. Draai ze nu om en bak verder.

  5. Haal de loempia’s uit de frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Sausje: meng alle ingrediënten samen in een kom.

  7. Serveer de loempia’s terwijl ze warm en krokant zijn, samen met het sausje.